vrh B

posted in: Odchovy - vrh B | 0
   

Baldrick 

majitel: I. Chuchlová, Praha

http://baldrick.webnode.cz/

Bentley 

majitel: M. Lazorová, Martin, SK

 

 

 

 

 

 

* 8. 10.2009

Bugatti 

majitel: J. Zavadilová

ch.s. Královská Manta

 

 

 Otec: Antos Golyski raj

 Matka: Cadbury Lady Awillon

barva: trikolor
váha: 3,4 kg
vyšetření: PRA, LP – neg. 
barva: bílá, sobolí
váha: 3,6 kg
vyšetření: PRA, LL, LP – neg. 
tituly: 
  • Český junior šampion
  • Český šampion
  • Klubový šampion KCHMPP
  • Grandšampion
  • 7x BOB
  • Top motýlek 2009
 tituly: 
  • Český junior šampion
  • Slovenský junior šampion
  • Junior šamion KCHMPP
  • Top motýlek 2008
Kim je krásný a hodně temperamentní pejsek, k lidem velice vstřícný a přátelský. Stále je připraven k akci. Kimečka znám od štěňátka a rozhodla jsem se pro něj právě kvůli úžasné povaze. Že z něho vyrostl takový fešák, je jen další pozitivum.. Sunny do dnešního dne složila tyto  zkoušky ZZO, ZOP, BH, RH-E,   FPr 1, ZMMP a několikrát A1 a neméně úspěšná je i na výstavách (CAJC, CAC, CACIB). Mezi její přednosti patří zejména přátelská a mimořádně kontaktní povaha, neutuchající temperament a aportovací mánie.

Osobní stránky Kima

Osobní stránky Sunny

 

 Deník štěňátek:

 

3.měsíce: fotky na rajčeti

12. týden: fotky na rajčeti

Štěňátka už chodí pravidelně ven, zejména trénovat venčení se venku. Jakákoli vycházka je pro ně obrovská zábava, vždyť se venku potkávají noví lidé a pejsci a je tam tolik prostoru pro honění a dovádění. Pravidelně nasazujeme obojek a vodítko a učíme mimča správnému vychování ( to už podle nich tedy taková zábava není ). Doma si hrajeme s hračkami z různých materiálů, největší radost za poslední dobu jim udělala kávová lžička a kovový obojek na ovčáka. Trénujeme aportování, ale také česání, umývání nožiček ve vaně a základní povely. Fotečky jsou z návštěvy holek Dobiášek u nás, mimča lítala celou vycházku a ještě jim zbylo dost energie na dovádění doma. Možná by výrobci baterií Duracell měli v reklamě příště použít místo králíčků naše mončičáky.

10. týden: fotky na rajčeti

9.týden: fotky na rajčeti

Nastal poslední den Baldričkova bydlení u nás. Na návštěvu ještě přijela neteř Barča, aby se s ním pořádně pomazlila a rozloučila. Ráno ji také všechna štěňata nalezla do postele a vypadalo to, že jsme jim vlastně doteď upírali tu největší životní slast. Potom jsem jim ale vytáhla malý tunel, takže přeorientovali své řádění dovnitř a do okolí a skončilo to zase lítáním po celém bytě. Odpoledne Baldík odcestoval s novou rodinou do Prahy. Tak hodně štěstí, Baldričku!!

8. týden: fotky na rajčeti

Miminka se nám trošku nachladila, takže jsme museli omezit pobyt venku. Raději jsme se tedy soustředili na domácí trénování, zejména nošení obojku, česání, stříhání drápků. A aby to nebyly jen samé povinnosti, pravidelně bylo vše prokládáno aportováním hraček, přetahováním o hadýrku a mazlením. Vyzkoušela jsem také první povely – zejména přivolání na jméno a sedni, což se ukázalo, že za dobrou odměnu jde v podstatě samo. Po pár dnech, kdy se zdravotní stav zlepšil, jsme zase vyrazili na krátkou vycházku, ale aby se štěňátka nenachladila znovu, hledali jsme něco, do čeho je obléknout. Nakonec nám šikovná paní budoucí „Baldričková“ poradila ponožku, takže jsme každé štěňátko oblékly do ponožky a vyrazili ven. Mimča sice moc ráda z oblečku nebyla, ale venku to prostě milují, takže na ošacení brzy zapomněla a zpátky domů jsme je nemohli dostat.

7.týden: fotky na rajčeti

Štěňátka se hemží rychlostí blesku a v zásobě mají pořád plno lumpáren. Intenzivně pracujeme na základech čistotnosti, pravidelně chodíme na zahradu a občas i před dům a dětičky jsou na tohle opravdu velmi šikovné a vždycky se venku vyvenčí. A venku je plno zajímavých věcí ke zkoumání, všechno se musí očichat a ochutnat, všude vlézt, prostě úplný psí ráj. Trénujeme přivolání a závody malých bílých blech, která bude první u paničky, ty opravdu nemají chybu! Doma trénujeme aportování a kontakt s našimi ovčáčími monstry, zejména Chris se letos pasoval do role hlavní chůvy. Prostě je stále o zábavu postaráno. Asi největší zážitek z posledních dnů je, že Bugatti začala zvedal na Chrise nožičku a ukazuje mu, že je holka a snaží se ho tím oblbnout naprosto přesně, jako to dělá Sunny!

41. den: fotečky na rajčeti

38.den: dnes se miminka poprvé podívala ven, užít si před zimou ještě sluníčka i trávy. Vynesli jsme je na zahradu, hnedle byli rozkoukaní a už začali běhat a okusovat vše možné. Dokonce se hned i vyvenčili,  za což doslali velkou pochvalu. Taky objevili naše klacíčkové království, které se moc líbilo. Nejvíc opět řádila Bugattka, která proletěla i skalku a která také začíná být pro Sunny tím správným lítacím partnerem!

33.den: nádherné fotečky od Věrky

31.den: dnešní návštěva Dobiášek a dokumentace kamarádství papillonů a ovčáku k vidění na rajčeti (druhá várka)

25. den: Zatímco Bentley je zlatíčko nejhodnější, mazílek, druzí dva mají snad tisíc čertů v těle. Odcházíme na nákup, štěňátka sladce spí, vracíme se a hle, Bugattka přešla napříč celý dům a Balďa už je v půlce za ní. Ohrádka 10 cm už je pro ně jenom symbolická. Kromě průkopnických výletů začínají objevovat hračky, zatímco větší plyšová žirafka slouží spíš jako odkládátko na ustaranou hlavičku při spánku, plyšové kolečko (kdysi také součást nějaké hračky, ale už bohužel nevím které) už Bugča pořádně provětrává. A když už mluvím o té rarašce, při prvním seznámení s Chrisem ho kousla do nohy – komu by taky pořád chutnaly ty dřevěné židle v kuchyni, tyhle černé sloupky byly rozhodně zajímavější a po zakousnutí ještě krásně utíkaly. Ještěže koupele v misce už se začínají podobat krmení a také pozor, už také miminka ví, že je potřeba vylézt z pelíšku, než se vyvenčí. A pak také nesmím opomenout Baldrička, který je přesně jako Werich z filmu Císařův pekař – jen co se vzbudí, sedne na zadek a huláká „Kde jste kdo, já jsem se vzbudil! Všechno sem!“

20. den: Už se nám to začíná pěkně rojit. K arzenálu vrčení a štěkání přibylo vzájemné okusování, otlapkávání a zalehávání. Kroky jsou sice ještě roztřesené, ale zato velmi odvážně začínají podnikat první výlety do okolí. Začali jsme i s přikrmováním, ne sice, že by děti měly malá bříška, ale při kojení drásají Sunnynku s takovou vášní, že už ji pomalu opouští její mateřské nadšení. Přikrmování někdy spíše připomíná koupel v mléce – asi chtějí mít děti kvalitní pleť – ale naštěstí většinou dojde i na to jídlo.

1. den:

Bugatti
Bugatti

 

Bentley
Bentley
Baldrick
Baldrick